Zonnepanelen

Zonnepanelen

↑ In dit filmpje leggen we uit wat het verschil is tussen opwek en teruglevering.

3. Zonnepanelen

Met Huisbaasje kun je realtime zien hoeveel je teruglevert: je netto productie. Wil je ook kunnen zien wat je bruto gebruikt, dan heb je een brutoproductiemeter (ook wel kWh meter genoemd) nodig. In deze uitbreidingsset Zon zit de Eastron SDM220 kWh meter en een interfacekabel, zodat jij realtime kunt zien wat je bruto verbruik is.

Deze uitbreidingsset is geschikt voor een 1-fase aansluiting. Heb jij een 3-fase aansluiting, of weet je het niet zeker? Neem dan contact met ons op via  huisbaasje@aurumeurope.com

Uitbreidingsset
Zon

€50

Dat is afhankelijk van je specifieke situatie. Stuur een mailtje naar huisbaasje@aurumeurope.com

Tip: gebruik het mailadres van je Huisbaasje account, dan kan ons serviceteam je sneller helpen.

Op de slimme meter ziet Huisbaasje alleen hoeveel stroom de woning ingaat en hoeveel stroom je teruglevert. De slimme meter heeft geen inzage in de opwek. Daarom zal Huisbaasje dit apart moeten meten. De slimme meter heeft ook geen informatie over je verbruik in huis. Als Huisbaasje de opwek meet kan hij ook berekenen en weergeven wat je echt in huis verbruikt.

???? Bekijk hier ons filmpje met uitleg over bruto en netto productie van zonnestroom.

Neem contact op met onze servicedesk. Wij kunnen controleren of alle instellingen goed staan en of de meting goed werkt. Stuur een e-mail naar huisbaasje@aurumeurope.com

De kWh-meter heeft een A- en een B-poort. Op A sluit je de ader met het paarse uiteinde aan en op B de ader met het blauwe uiteinde.

Een gecertificeerd installateur moet de set plaatsen. De installateur kan de kWh-meter zo installeren dat je alleen nog de zon-kabel in de meetstekker van Huisbaasje hoeft te steken.

Heb je een 1-fase aansluiting? Dan kan je bij ons de uitbreidingsset Zon bestellen. Deze set bestaat uit een kWh-meter en een ‘Huisbaasje interfacekabel’.

Let op: de kWh-meter dient door een installateur aangesloten te worden. Heb jij een 3-fase aansluiting, of weet je het niet zeker? Neem dan contact met ons op via  huisbaasje@aurumeurope.com

Uitbreidingsset
Zon
€50

Nee, Huisbaasje werkt met maximaal één groep en één bijbehorende kWh-meter

Nee, Huisbaasje werkt alleen met een kWh-meter.

Daarvoor heb je alleen een slimme meter nodig.

Nog een vraag? Kijk bij onze andere FAQ’s:

Ik heb

interesse in Huisbaasje

Is ons product geschikt voor jouw huis? Welke features zijn er? Hoe werkt het met terugverdienen? Hoe kan je de set bestellen?

Ik heb

Huisbaasje ontvangen

Hoe moet ik installeren? Hoe sluit ik mijn zonnepanelen aan? Kan ik retourneren of bijbestellen?

Ik heb

een vraag als app-gebruiker

Wil je je jaarnota invullen? Loop je tegen een storing aan?