Wat heb ik nodig om de opbrengst van mijn zonnepanelen te zien?

Met Huisbaasje kun je realtime zien hoeveel je teruglevert: je netto productie. Wil je ook kunnen zien wat je bruto gebruikt, dan heb je een brutoproductiemeter (ook wel kWh meter genoemd) nodig. In deze uitbreidingsset Zon zit de Eastron SDM220 kWh meter en een interfacekabel, zodat jij realtime kunt zien wat je bruto verbruik is.

Deze uitbreidingsset is geschikt voor een 1-fase aansluiting. Heb jij een 3-fase aansluiting, of weet je het niet zeker? Neem dan contact met ons op via  huisbaasje@aurumeurope.com

Uitbreidingsset
Zon

€50

Waarom heb ik een uitbreidingsset nodig?

Op de slimme meter ziet Huisbaasje alleen hoeveel stroom de woning ingaat en hoeveel stroom je teruglevert. De slimme meter heeft geen inzage in de opwek. Daarom zal Huisbaasje dit apart moeten meten. De slimme meter heeft ook geen informatie over je verbruik in huis. Als Huisbaasje de opwek meet kan hij ook berekenen en weergeven wat je echt in huis verbruikt.

???? Bekijk hier ons filmpje met uitleg over bruto en netto productie van zonnestroom.

Kan ik zelf de uitbreidingsset installeren?

Een gecertificeerd installateur moet de set plaatsen. De installateur kan de kWh-meter zo installeren dat je alleen nog de zon-kabel in de meetstekker van Huisbaasje hoeft te steken.

Kan ik bij jullie een uitbreidingsset bestellen?

Heb je een 1-fase aansluiting? Dan kan je bij ons de uitbreidingsset Zon bestellen. Deze set bestaat uit een kWh-meter en een ‘Huisbaasje interfacekabel’.

Let op: de kWh-meter dient door een installateur aangesloten te worden. Heb jij een 3-fase aansluiting, of weet je het niet zeker? Neem dan contact met ons op via  huisbaasje@aurumeurope.com

Uitbreidingsset
Zon
€50