Ik heb een nieuwe router gekregen/geplaatst. Hoe kan ik de verbinding van de meetstekker opnieuw instellen? (Meetset met één stekker)

5. Gebruiksproblemen

Als je een nieuwe router hebt geplaatst, moeten de nieuwe wi-fi gegevens aan de stekker worden doorgegeven. Dit doe je door je telefoon of tablet via wi-fi met de stekker te verbinden en dan in de app je eigen netwerk te selecteren en het wachtwoord op te geven. Dit doe je als volgt:

1. Start de stekker opnieuw op (steek hem opnieuw in het stopcontact) zonder dat er een kabel of sensoren op aangesloten zijn. Na een minuut of 5 zal de verbinding van de stekker gereset zijn en wordt het “Meetstekker” netwerk uitgegeven.

2. Zorg ervoor dat je telefoon/tablet is verbonden met je eigen wi-fi netwerk.

3. Open de app. 

4. Omdat de meetstekker niet verbonden is zal je de melding “Communicatiestoring” krijgen. Druk daar op “oplossen”

5. Nu komt het scherm “Maak verbinding met de meetstekker” in beeld.

6. Ga naar je wi-fi instellingen en maak contact met het netwerk “Meetstekker” (wachtwoord: 123456789). Is het netwerk niet in beeld, steek dan voor de zekerheid de stekker opnieuw in het stopcontact. Na een paar minuten zal het netwerk beschikbaar moeten zijn. In de onderstaande afbeelding is de weergave op een iPhone te zien, op Android zal dit er iets anders uit zien.

N.B. Het is mogelijk dat je telefoon of tablet aangeeft, dat er “geen internet beschikbaar” is op dit netwerk. Dat is niet erg. Er is op dit moment alleen verbinding tussen je telefoon/tablet en de meetstekker, er is geen verbinding naar buiten toe. Maar, dit is ook niet nodig. Er wordt alleen maar verbinding gemaakt met de stekker om je routergegevens aan de stekker op te kunnen geven, zodat de meetstekker met je router kan gaan verbinden.

7. Sluit de sensoren of de P1-kabel weer aan op de stekker.

8. Ga terug naar de app. Nu krijg je het scherm “Verbind de meetstekker met het internet”. Is dit niet het geval, dan kan je proberen in je instellingen nog je mobiele netwerk (3G/4G) uit te zetten. Ga dan daarna weer terug naar de app.

9. Op deze pagina zie je een lijst met netwerken die de meetstekker kan vinden. Selecteer je eigen netwerk en ga naar de volgende pagina.

10. Voer het wachtwoord van je wi-fi netwerk in en geef akkoord.

Let op! Het gaat hier dus om het wachtwoord van je eigen router, niet het wachtwoord van de meetstekker.

11. De app geeft aan dat de stekker probeert verbinding te maken. Na een paar minuten moet de stekker zijn contact hebben met de router en zal je de eerste metingen in beeld krijgen. Is het niet gelukt, dan zal de app na een paar minuten zeggen dat het verbinding maken mislukt is. Druk in dat geval op “Probeer opnieuw” en ga weer terug naar stap 4 van dit koppelproces.

Heb je bovenstaande stappen doorlopen, maar is het niet gelukt de communicatiestoring te verhelpen? Stuur ons dan een mailtje op  huisbaasje@aurumeurope.com

Tip: gebruik het mailadres van je Huisbaasje account, dan kan ons serviceteam je sneller helpen.

2 thoughts on “Ik heb een nieuwe router gekregen/geplaatst. Hoe kan ik de verbinding van de meetstekker opnieuw instellen? (Meetset met één stekker)

    1. Beste meneer Hoekstra,

      Bedankt voor de vraag.

      Waarschijnlijk bedoelt u met “meetstekker”, de sensor. In deze faq is ook informatie te vinden over hoe de sensoren te plaatsen zijn, als je geen slimme meter hebt. We hebben een uitleg voor de elektriciteitsmeter en voor gas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *