Het team achter Huisbaasje heeft hard gewerkt de afgelopen maanden. We presenteren een update in onze energie-app: speciaal voor huishoudens met zonnepanelen. Want wat is er nu leuker dan zien hoe je je eigen investering terugverdient?

De app van Huisbaasje is vernieuwd met aanvullende features voor zonnepanelen. Heb je die, dan zie je nu nog duidelijker wanneer je stroom afneemt en teruglevert. Zo komen we tegemoet aan een veelgestelde vraag voor optimaal inzicht in stroomverbruik. Een kwart van de Huisbaasje gebruikers heeft zonnepanelen. In 2018 leverde dat gezamenlijk ruim €165.000 op.

Heb je zonnepanelen en een slimme meter, dan toont de app hoeveel energie je teruglevert en rekent dit gelijk door in het totaal van de jaarnota. Weet je met hulp van de app de pieken van je verbruik op te vangen met eigen stroom van je zonnepanelen, dan profiteer en bespaar je optimaal.

De update is beschikbaar voor alle Huisbaasje gebruikers. Heb je zonnepanelen? Activeer dan de nieuwe weergave via de instellingen. Ga naar Instellingen → Woonsituatie → Zonnepanelen.

Bruto productie en netto productie van zonnestroom

Huisbaasje laat standaard je teruglevering zien. Heb je zonnepanelen en een slimme meter? Dan kun je precies zien hoeveel stroom je hebt teruggeleverd en hoeveel kosten dit scheelt. Zoals je ziet op onderstaande afbeelding, kun je precies zien op welke uren van de dag je flink aan het terugleveren bent (de gele balkjes).

De Huisbaasje energie app, in combinatie met de slimme meter, geeft zonnepanelen bezitters dus al heel veel informatie. Echter, sommige bewoners willen nóg meer details. Zij willen exact zien wat de productie van hun panelen is, los van het verbruik in huis. Zij willen niet alleen de teruglevering zien, maar ook hoeveel zonnestroom er in huis verbruikt wordt. Dit noemen we bruto productie. Voor deze gebruikers hebben wij ook een oplossing: een extra bruto productie meter (ook wel kWh-meter genoemd) die je op je slimme meter kunt aansluiten. Neem contact met ons op om deze telefonisch te bestellen. Zie in het filmpje hieronder onze uitleg over het verschil tussen teruglevering (netto productie) en intern gebruik van zonnestroom (bruto productie).

Wil je ook zien wat je zonnepanelen doen? Wil je tegelijkertijd flink besparen op je energieverbruik? Huisbaasje is te koop!

2 thoughts on “Zonne-energie in Huisbaasje

 1. Best Energie Team,

  Sinds januari 14 zonnepanelen van 320 wattpiek geplaatst op ons dak.
  nu blijkt er een flink verschil te zitten in de opbrengst wat Huisbaasje aangeeft en de app van de zonnepanelen.
  Kan dit komen omdat er in de app van huisbaasje misschien gerekend wordt met een andere hoeveelheid wattpiek in huisbaasje?
  Dit is namelijk niet te zien en/of aan te passen in huisbaasje.

  1. Beste Simon,

   Wat leuk om te lezen dat je actief gebruikt maakt van Huisbaasje.
   Als je zonnepanelen hebt is het altijd interessant om te zien hoeveel stroom je hebt teruggeleverd en hoeveel je nou eigenlijk extra nodig hebt in je huis.
   Huisbaasje ziet op de slimme meter hoeveel stroom je woning ingaat en hoeveel stroom je teruglevert aan het net. De slimme meter heeft geen inzage in de opwek. Daarom zal Huisbaasje dit apart moeten meten. De slimme meter heeft ook geen informatie over je verbruik in huis. Als Huisbaasje de opwek meet kan hij ook berekenen en weergeven wat je echt in huis verbruikt. Huisbaasje heeft hier een speciale zon uitbreiding voor. Wil je hier meer informatie over de inhoud klik dan hier . Wil je meer informatie over de kosten klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *